Eu am ales o varianta a tortului Milch Shnitte, nu neaparat pentru ca mi s-ar fi parut cea mai buna, ci pentru ca e cea mai usor de imbracat in pasta de zahar. Am avut trei zile de nastere plus Pastele pentru care am facut acest tort, si cu ocazia asta am vrut sa vad cum ma descurc cu decoratul. Nu am fost foarte multumita de rezultate, dar ma consolez cu gandul ca in timp ma voi mai perfectiona:). Cam asta e ceea ce a iesit.
Pentru blat e nevoie de:
8 ouă,
4 linguri apă
2 linguri ulei
12 linguri zahăr
11 linguri făină
3 linguri cacao
1 praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se bat bine cu mixerul pana devin o crema spumoasa. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.Aceasta se toarna peste prima compozitie si se amesteca bine. In cele din urma se toarna si spuma, amestecandu-se usor pana la omogenizarea completa. Compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc moderat pentru circa 40 de minute.
Cand se raceste se taie in doua sau trei.
Crema:
400 ml frişcă lichidă
400 gr lapte condensat
1 plic gelatină
50 ml lapte
Gelatina se pune hidratat in putina apa rece pentru 10 minute, dupa care se amesteca impreuna cu 30 ml lapte, pe aburi, pana se topeste. Laptele condensat se amesteca cu 20 ml lapte, si se toarna peste frisca batuta. La fel se procedeaza si cu gelatina. Se da la frigider, amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se intari prea tare.
Siropul
6 linguri de zahar ars
apa
esenta de rom
Se insiropeaza fiecare blat si se unge cu crema. Se da la frigider pentru 1-2 ore dupa care se decoreaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu