Am descoperit reteta asta de napolitane si mi s-a parut tare buna. Am facut-o deja de doua ori si pot sa va zic ca e simpla si rapida. Dureaza putin mai mult pana se prepara dulcele de leche, dar si aici am gasit o varianta rapida, cred ca cea mai rapida posibil, dar foarte buna.
Pentru dulce de leche avem nevopie de o cutie de lapte condensat. Nu am incercat pana acum sa prepar dulcele de leche din lapte condensat facut acasa, asa ca nu stiu cum si daca iese. Am incercat doar doua variante cu cel cumparat.
Cea mai simpla si rapida e varianta cuptorului cu microunde.
Se pune continutul unei conserve intr-un vas termorezistent (vasul trebuie sa fie destul de inalt in comparatie cu cantitatea laptelui, deoarece va fierbe si va da pe langa, cum mi s-a intamplat mie prima data:) ) si se fixeaza puterea cuptoului la jumatate si chiar mai putin de jumatate. Aici depinde de fiecare cuptor. Timpul variaza intre 16-24 de minute, depinde cat il vreti de gros. Pentru prajitura asta eu l-am lasat cam 18-19 minute. Important e ca la fiecare 5 minute sa amestecam bine cu un tel. La final arata cam asa:
Ingredientele necesare pentru napolitane sunt:
patru foi de napolitana mici
dulce de leche dintr-o conserva (aprox. 400 gr.) lapte condensat
50 gr unt
30 gr nuca
100 gr biscuiti
Se topeste untul si se adauga dulcele de leche, nuca si biscuitii macinati si se amesteca foarte bine, la foc mic, pana la omogenizare. Se ung foile cu crema obtinuta si avem niste napolitane delicioase:)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu