16.2.12
Cupcakes cu crema marshmellow
Am facut aceste 'cupcakes' cum le spun americanii, sau prajiturele in cana, pentru prima data de Craciun si le-am repetat de Valentine's day, numai ca din lipsa de timp de data asta le-am lasat fara crema. Cu crema sunt mult mai bune asa ca voi scrie reteta completa.
De fapt reteta asta e putin probabil sa o mai gasiti in alta parte pe net, deoarece sunt doua retete gasite de mine si combinate. Reteta pentru coca am gasit-o in engleza si am adaptat cantitatile la masuratorile noastre, iar cea pentru crema e de pe un site romanesc, nu-mi mai amintesc care.
Ingredientele pentru 24 de prajiturele sunt urmatoarele:
225 gr unt
60 gr cacao
400 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
3 oua mari la temperatura camerei
450 gr zahar
225 gr smantana la temperatura camerei
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se folosesc forme pentru briose sau tava speciala. Se ung formele cu unt si se pudreaza cu cacao, sau se folosesc hartii speciale pentru briose. Se amesteca faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se bat cu mixerul untul si zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale, pe rand. Se reduce viteza mixerului si se incorporeaza faina si smantana, alternativ (1/2 faina, smantana, 1/2 faina). Coca se imparte in mod egal in forme, umpland 3/4 din fiecare. Se da la cuptor 20-25'. Se lasa la racit, se scot din forme si apoi se racesc complet.
Se scobeste fiecare cupcake pt a introduce crema pentru care se vor folosi urmatoarele ingrediente:
4 albusuri
300 gr zahar
150 gr miere
70 ml apa
Se bat albusurile cu un praf de sare. Din zahar, apa si miere se face un sirop gros. E suficient de gros atunci cand o picatura de sirop pusa in apa rece va forma o bomboana. Siroul se lasa sa se raceasca doua minute si apoi se toarna in fir subtire peste albusurile patute spuma. Crema se mai bate cateva minute pana se ingroasa.
Crema se pune intr-un pos sau sprit si se introduce in mijlocul prajituri, acoperindu-se cu maeralul scos de acolo, sau cu frisca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu