11.1.12

Islere


 Biscuitii:
400 gr faina
100 gr zahar praf
1 varf de cutit sare
1 lingurita bicarbonat dizolvat in otet
2 pliculete zahar vanilat
125 gr unt
125 gr untura
1 ou
smantana cat cuprinde (daca e nevoie)

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se intinde o foaie de 2-3 mm si se taie cu un pahar.  Se coc la foc mediu.

Crema:
125 gr unt
300 gr zahar praf
1 lingura cacao
o cana de nuca macinata
esenta de rom

Ingredientele se mixeaza bine si la nevoie se adauga putin lapte, pentru a se obtine o crema legata, dar suficient de tare sa nu curga dintre biscuiti. Cu aceasta crema se lipesc biscuitii doi cate doi, ungandu-se cu ea si marginile lor. Se tavalesc apoi prin nuca macinata, care se va lipi de marginile unse cu crema. 

Glazura: 
5-6 linguri de zahar
1 lingura cacao
o lingurita unt
2 linguri de apa

Se fierb la foc mic, iar cand e legata glazura se pune deasupra biscuitilor cu lingurita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu