11.1.12

Rulada de biscuiti


Reteta asta s-a transmis in familie la noi din mosi-stramosi:).. adica de la bunica la mama si la noi, fetele:). Nu am mai intalnit-o decat la caserola in magazine, si pot sa spun ca si aia se apropia de gustul pe care il stiam eu. Totusi, facuta de casa e mai buna:).

Aluatul: 1kg biscuiti
            300 gr zahar pudra
            2 linguri cacao
            cafea neagra fiarta
            esenta de rom

Crema: 250 gr. unt
            200 gr. zahar praf
            2 galbenusuri
            esenta de vanilie

Se macina sau se piseaza in blender biscuitii, si la nevoie se cern pentru ca praful sa fie cat mai fin. Se adauga zaharul, cacaoa, esenta de rom si cafeaua atat cat cuprinde pentru a obtine un aluat destul de tare, dar care sa poata fi modelat. Se imparte in mai multe bucati care se intind pe rand intre doua foi de nylon pana cand devin foarte subtiri (2-3mm). Se ung cu crema care se face frecand cu mixerul toate ingredientele pana devin o pasta spumoasa. Dupa ce se intinde crema, foile se ruleaza si se pun la frigider pentru cateva ore sau se lasa de seara pana dimineata pentru a se intari. Se taie apoi felii. Optional, rulada se poate tavali in biscuiti pisati sau nuca de cocos... sau in orice altceva va indeamna imaginatia:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu