De cateva saptamani bune incoace, prajitura asta e in topul preferintelor mele si a altora carora le-am dat sa o guste. E asa usoara incat si un copil o poate face si e incredibil de delicoasa. Credeti-ma:)
110 gr unt
120 gr biscuiti
65 gr nuca de cocos
170 gr fulgi sau chipsuri de ciocolata
100 gr nuca tocata marunt
400 ml lapte condensat
Untul se topeste in cuptorul cu microunde, iar biscuitii si ciocolata se macina in blender. Se aseaza ingredientele intr-o tava 20 x 20 in ordinea aratata mai sus, nivelandu-se fiecare strat cu dosul unei furculite.
Se lasa sa se raceasca complet si se taie cubulete. Se pastreaza la frigider.
Laptele condensat nu se prea gaseste in magazinele noastre, dar poate fi comandat de pe internet. Daca nu gasiti il puteti prepara in felul urmator:
375 ml lapte gras (3,5% grasime)
500 gr zahar pudra din comert (contine amidon necesar pentru densitatea laptelui condensat)
45 gr unt
esenta de vanilie (optional)
Toate ingredientele se pun la fiert la foc mic. Cand s-au topit zaharul si untul, se da focul un pic mai mare si se fierbe 10 minute, incepand cu primul clocot, amestecandu-se continuu. Se lasa la racit si se pastreaza la frigider. Din cantitatile date ies cam 600-700 ml lapte condensat. Gustul e asemanator cu cel cumparat si poate fi folosit la foarte multe retete.
Andreea, ma tenteaza desertul asta! am o intrebare:amestec mai intai untul cu biscuitii, sau se amesteca ele singure in tava?
RăspundețiȘtergeresi inca ceva, nu se da deloc la cuptor?
RăspundețiȘtergerenu amesteci untul cu biscuitii. topesti separat untul dupa care il torni in tava. cantitatea de unt topit ar trebui sa acopere fundul tavii. peste el pui biscuitii macinati si ii nivelezi un pic cu o furculita sau lingura. o sa se imbipe untul in biscuiti in cuptor. si da..se da la cuptor, la 180 de grade pentru 30-35 de minute. am uitat sa scriu asta. am scris doar ca se lasa la racit:). mersi.
RăspundețiȘtergere